Φιλοσοφία

Η φιλοσοφία μας

... ο σκύλος χρειάζεται πάνω απ' όλα ΣΕΒΑΣΜΟ ...

... σεβασμό πρωτίστως στην φύση του, κατανόηση των αναγκών και ιδιαιτεροτήτων του, του τρόπου που επικοινωνεί και αναπτύσσεται από μικρό κουτάβι μέσα στην ανθρώπινη οικογένειά του - την αγέλη του - και την ευρύτερη ανθρώπινη κοινωνία ...

... χρειάζεται να σέβεται και να τον σέβονται, να συνεργάζεται και να αλληλεπιδρά, να προστατεύει και να προστατεύεται. Μόνο τότε, μπορούμε σαν σύντροφοι και ιδιοκτήτες του, να ζητάμε πολλά από αυτόν, αλλά και μόνο τότε είμαστε ικανοί και να τα πάρουμε.

Ο σκύλος μας ποτέ δεν ''ξεχνάει'' ... ΠΑΝΤΑ μαθαίνει ...

... στο χέρι μας είναι αυτά που μαθαίνει να είναι τα σωστά και αυτά που εμείς επιθυμούμε για να έχουμε μία ομαλή συμβίωση μαζί του. Οι ανάγκες και οι επιθυμίες του ιδιοκτήτη μεταβάλλονται και δεν υπάρχουν σταθερές, γι'αυτό, πρωταρχικό ρόλο παίζει για εμάς η εκπαίδευση του ιδιοκτήτη και η εισαγωγή και κατανόηση από αυτόν του τρόπου με τον οποίο ο σκύλος του σκέφτεται και ενεργεί. 

... Είτε έχουμε να κάνουμε με ένα μικρό κουτάβι και την κοινωνικοποίησή του, είτε με την διόρθωση προβληματικής συμπεριφοράς ενός "δύσκολου" ενήλικου σκύλου, αντιμετωπίζουμε πάντα το ζώο με σεβασμό και γνώση του τρόπου που αυτό σκέφτεται, και το πιο σημαντικό, τον ιδιοκτήτη του σαν τον πρώτο άνθρωπο που πρέπει εκτός από εμάς να καταλάβει και να διαχειριστεί τον σκύλο του.

Μόνο τότε η εκπαίδευση έχει πραγματική χρησιμότητα, και μπορεί να γίνει καταλυτική για όλη την διάρκεια ζωής του ζώου, και να επεκταθεί πολύ περισσότερο απ'ότι φανταζόμαστε αρχικά ...

 bottom2

Το βασικό ερώτημα δεν είναι πώς μπορώ να σταματήσω τον σκύλο μου από πρόβλημα συμπεριφοράς
Αντίθετα , το ερώτημα είναι τι θέλω να κάνει ο σκύλος μου
Η απάντηση είναι : Εκπαίδευσε το!

1330263285

Subscribe Us

Write your email into below field and join our quick support forum.